بهترین غذاها برای وعده سحری و افطار در ماه رمضان
بسیاری از روزهداران طبق عادت روزه خود را با آب جوش و نبات باز میکنند که این کار برای سلامتی آنها مضر است، چراکه معده زمان زیادی خالی بوده و یکدفعه با آب جوش پر میشود مضر است همچنین قند موجود در نبات، سریع وارد روده کوچک و جذب خون میشود درنتیجه میزان قند خون بهسرعت بالا میرود و بدن مجبور است انسولین زیادی ترشح کند بهاینترتیب سریع قند خون کاهش مییابد و فرد احساس ضعف پس از افطار میکند.
علت دیگر احساس ضعف پس از افطار، مصرف نان سفید، برنج و زولبیا بامیه است.
شیر ولرم همراه با خرما، عسل، بیسکویت سبوسدار و نان سوخاری، گزینه درستی برای افطار اول است. مصرف سوپ و آبمیوه هم از گزینههای مفید در افطار اول است. باید بین افطار اول تا افطار دوم بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان وجود داشته باشد تا افطار اول هضم و جذب شود، قند خون بهسرعت بالا نرفته و انرژی تحلیل نرود.
وعده غذایی مقوی در سحر
وعده غذایی سبک مانند پلو و خورشت یا سبکتر مانند صبحانه برای سحر مناسب هستند.
از غذای مغذی اما کمحجم، کمنمک، کمروغن و کم شکر استفاده شود.
مقدار مناسبی از سبزی و سالاد استفاده شود. (سبزی علاوه برداشتن ویتامین باعث تأمین آب بدن نیز میشود.)
نوشیدنیهای گازدار، شربتهای خیلی شیرین موجب خشکی دهان و گلو که بهتر استفاده نشوند.
روزهداران نباید از غذاهای سرخکردنی و یا چرب استفاده کنند؛ زیرا در طول روز باعث تشنگی آنها میشود.
غذاهای پرپروتئین مانند انواع کباب و ماهی، غذاهای پرروغن مانند کتلت، کوکو، سوسیس و کالباس، کلهپاچه و غذاهای پر ادویه منجر به تشنگی و خشکی دهان و گلو شده و بهتر است استفاده نشوند
با رعایت نکات تغذیهای اصولی و خوردن سحری و افطاری مناسب، میتوانیم از مزایای این ماه برای سلامت بدن بیشتر بهره ببریم